Menü

Premiumshop24.hu blog

Grillezett Mexikói Kukorica – Őszi napfény minden falatban!

Amikor a levelek sárgulnak, és a délutáni napfény aranysárgán szűrődik át a kertben, ideje egy kis latin életörömöt csempészni a hűvös napokba! A grillezett mexikói kukorica édes, füstös és pikánsan krémes – egy igazi közönségkedvenc, amit bármelyik Weber grillen könnyedén elkészíthet. A recept a mexikói utcák hangulatát idézi: kukorica, lime, koriander és füstölt paprika illata keveredik a levegőben. A tejfölös-mayonézes szósz, a parmezán és a cayenne egyensúlya tökéletes: egyszerre krémes, savanykás és tüzes. A Weber GBS rácsbetéttel vagy grillkosárral pillanatok alatt elkészül – csak fordítson, pirítsa és élvezze, ahogy karamellizálódik a kukorica!

Koreai grillezett marhahús – Édes-sós, fűszeres umamis élmény!

Ez a fogás remekül mutat az őszi napsütésben: a grillezett marhahús szaftja találkozik a szójaszószos-gyömbéres pác aromájával, a szezámmag pedig ropogós textúrát ad. Tökéletes választás, ha valami karakteres, mégis elegáns grillétellel szeretné lenyűgözni családját vagy vendégeit!

Grillezett Chorizós-Fekete Babos Ragu – Latin tűz a hűvös napokra!

Ha az ősz színei megjelennek a kertben, miért ne jelenjenek meg a grillrácson is? Ez a fűszeres, szaftos, karakteres ragu igazi „lélekmelegítő”, amit a Weber wokban készítve új szintre emelhet! A chorizó Spanyolországban a kolbászok királya – füstölt paprikával és fokhagymával készül, és már egyetlen falattal elrepíti a napsütötte ibériai videékeire. A fekete bab és a friss zöldségek viszont gondoskodnak arról, hogy ez az étel ne csak ízes, hanem tápláló is legyen.

Grillezett kacsa almával és aszaltszilvával töltve

Grillezett kacsa à la Weber - Egy fejedelmi csemege!  Ma egy igazán "fejedelmi", őszies ízvilágú  receptet hoztunk: ropogós grillezett kacsát almával és aszalt szilvával töltve.  A mi receptünk egy modern csavar ezen a klasszikus fogáson. A Weber grill és forgónyárs segítségével tökéletesen ropogós külsőt és szaftos belsőt varázsolhat, pont úgy, ahogy azt egy középkori királyi lakomán is megkóstolhatta volna! Az alma és aszalt szilva töltelék pedig remekül kiemeli a kacsa gazdag ízét, miközben egy kis édes-savanykás kontrasztot ad az ételnek.

Cowboy Cut Ribeye Steak

Kóstoljon bele a vadnyugat világába ezzel a grillzett Cowboy Cut Ribeye Steakkel! Tudta, hogy a Ribeye sült eredetileg az amerikai vadnyugat legendás cowboyaihoz kötődik? A Ribeye a marha bordarészének (rib) „szeme”, egy márványozott, zsíros és puha húsrész, amelynek intenzív ízét a húsban eloszló zsír adja. A legzamatosabb és legízletesebb steakfajták közé tartozik, különlegességét pedig a kevésbé használt izomzatának köszönheti. 

Füstölt S'mores Süti Szeletek

Ha sütögetés és édesség, akkor pillecukor! De természetesen ideális körülmények között és eszközökkel ezt is egészen más szintre lehet emelni a nyársvégen pillanatok alatt szenesre sülő változathoz képest, mint például ezzel a Füstölt S'mores süti szeletek recepttel. De mi az a S'mores? 

Tépett csirkehúsos szendvics almaboros öntettel és káposztasalátával

Ha ősz és zöldség, akkor káposzta! Magyarországon nagy hagyománya van ennek a vitaminban és rostban gazdag leveles zöldségnek: sülve, főve, nyersen és savanyítva (divatos szóval fermentálva) egyaránt fogyasztjuk. Salátaként elkészítve pedig könnyedén lehet a grillpartik sztárja is  – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a recept!

Baconba göngyölt pulykamell roston, fűszeres töltelékkel

A nyárnak ugyan már vége, de a grillszezon még tart! Szerezzen felejthetetlen őszi grillélményt családjának, barátainak a Weberrel! A baconbe göngyölt pulykamell roston, fűszeres töltelékkel igazán alkalmas arra, hogy minden vendéget elkápráztasson. A ropogósra sül a szalonna, omlós és szaftos hús és az illatos fűszerek igazán komplex ízélményt nyújtanak, oly módon, hogy a hagyományos ízek kedvelői is örömmel fogyasztják majd. Tegye próbára a grilltudását, és varázsoljon felejthetetlen őszi estéket: a Weberrel nem csak ételt készíthet, hanem élményt is teremthet!


Sajtfondü

A Weber eszközei a klasszikus grillélményeken túl többet is nyújthatnak - így például nagyszerű fondüpartyt is tarthatunk segítségükkel! A sajt szósz elkészítéséhez remek eszköz a Dutch Oven Duo, a mártogatáshoz pedig a Weber acél vagy bambusz nyársak tökéletes választások. A fondü eredetileg Svájcból származik, pontosabban Svájc francia nyelvű területéről.

Zöldfűszeres, rumos Porchetta rumos ropogóssal

Ha szeret a grillezésre jobban rákészülni, élvezi, ha már akár napokkal előtte foglalkozhat az étel előkészítésével, és ráadásul a zsírosabb falatok, a roppanó sertésbőr sincs ellenére, akkor ez egy igazán Önnek való recept lesz!