Premiumshop24.hu blog
Amikor a levelek sárgulnak, és a délutáni napfény aranysárgán szűrődik át a kertben, ideje egy kis latin életörömöt csempészni a hűvös napokba! A grillezett mexikói kukorica édes, füstös és pikánsan krémes – egy igazi közönségkedvenc, amit bármelyik Weber grillen könnyedén elkészíthet. A recept a mexikói utcák hangulatát idézi: kukorica, lime, koriander és füstölt paprika illata keveredik a levegőben. A tejfölös-mayonézes szósz, a parmezán és a cayenne egyensúlya tökéletes: egyszerre krémes, savanykás és tüzes. A Weber GBS rácsbetéttel vagy grillkosárral pillanatok alatt elkészül – csak fordítson, pirítsa és élvezze, ahogy karamellizálódik a kukorica!
Ha az ősz színei megjelennek a kertben, miért ne jelenjenek meg a grillrácson is? Ez a fűszeres, szaftos, karakteres ragu igazi „lélekmelegítő”, amit a Weber wokban készítve új szintre emelhet! A chorizó Spanyolországban a kolbászok királya – füstölt paprikával és fokhagymával készül, és már egyetlen falattal elrepíti a napsütötte ibériai videékeire. A fekete bab és a friss zöldségek viszont gondoskodnak arról, hogy ez az étel ne csak ízes, hanem tápláló is legyen.
Grillezett kacsa à la Weber - Egy fejedelmi csemege! Ma egy igazán "fejedelmi", őszies ízvilágú receptet hoztunk: ropogós grillezett kacsát almával és aszalt szilvával töltve. A mi receptünk egy modern csavar ezen a klasszikus fogáson. A Weber grill és forgónyárs segítségével tökéletesen ropogós külsőt és szaftos belsőt varázsolhat, pont úgy, ahogy azt egy középkori királyi lakomán is megkóstolhatta volna! Az alma és aszalt szilva töltelék pedig remekül kiemeli a kacsa gazdag ízét, miközben egy kis édes-savanykás kontrasztot ad az ételnek.
Kóstoljon bele a vadnyugat világába ezzel a grillzett Cowboy Cut Ribeye Steakkel! Tudta, hogy a Ribeye sült eredetileg az amerikai vadnyugat legendás cowboyaihoz kötődik? A Ribeye a marha bordarészének (rib) „szeme”, egy márványozott, zsíros és puha húsrész, amelynek intenzív ízét a húsban eloszló zsír adja. A legzamatosabb és legízletesebb steakfajták közé tartozik, különlegességét pedig a kevésbé használt izomzatának köszönheti.
Ha ősz és zöldség, akkor káposzta! Magyarországon nagy hagyománya van ennek a vitaminban és rostban gazdag leveles zöldségnek: sülve, főve, nyersen és savanyítva (divatos szóval fermentálva) egyaránt fogyasztjuk. Salátaként elkészítve pedig könnyedén lehet a grillpartik sztárja is – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a recept!
A nyárnak ugyan már vége, de a grillszezon még tart! Szerezzen felejthetetlen őszi grillélményt családjának, barátainak a Weberrel! A baconbe göngyölt pulykamell roston, fűszeres töltelékkel igazán alkalmas arra, hogy minden vendéget elkápráztasson. A ropogósra sül a szalonna, omlós és szaftos hús és az illatos fűszerek igazán komplex ízélményt nyújtanak, oly módon, hogy a hagyományos ízek kedvelői is örömmel fogyasztják majd. Tegye próbára a grilltudását, és varázsoljon felejthetetlen őszi estéket: a Weberrel nem csak ételt készíthet, hanem élményt is teremthet!
A Weber eszközei a klasszikus grillélményeken túl többet is nyújthatnak - így például nagyszerű fondüpartyt is tarthatunk segítségükkel! A sajt szósz elkészítéséhez remek eszköz a Dutch Oven Duo, a mártogatáshoz pedig a Weber acél vagy bambusz nyársak tökéletes választások. A fondü eredetileg Svájcból származik, pontosabban Svájc francia nyelvű területéről.