Garnélás sült rizs

Elegáns és finom ételt hoztunk mára, ami nemcsak színeiben, hanem különleges ízekben is bővelkedik. És ami még izgalmasabb: most videóban is megmutatjuk, hogyan készítheti el lépésről lépésre! Miért ajánljuk mindenkinek ezt a Garnélás sült rizs receptet?
Bár a garnéla látványos és ízletes, ebben az ételben a főszerepet a tojásos sült rizs játssza. Ez egy egyszerű, de látványos és tápláló, kínai eredetű egytálétel (vagy köret, ahogy tetszik), ami minden társaságban megállja a helyét. Akkor is ajánljuk ezt a receptet elkészíteni, ha valaki nem szereti a tenger gyümölcseit, hiszen a garnéla csak a végén kerül a fogásra, nem együtt készül vele.
Szóval elő a Weber wokkal, izzon a parázs a grillen, és indulhat a sütögetés!
Jó étvágyat és kellemes grillezést kívánunk!
Hozzávalók:
- 1½ evőkanál földimogyoró olaj
- 2 puhára főtt tojás,
- 1 lilahagyma, finomra vágva
- 4½ csésze főtt rizs
- 1 csésze fagyasztott borsó
- 2 fokhagymagerezd, finomra vágva
- 2 cm gyömbér, finomra vágva
- 3 újhagyma, finomra vágva
- 180 gramm Lap Cheong kolbász, durvára vágva (vagy bacon darabok)
- 1 evőkanál kínai főzőbor / Shaoxing bort
- 3 evőkanál enyhe szójaszósz
Chilis Garnélarák:
- 18 zöld (nyers) garnélarák, megtisztítva és kiválogatva
- ½ evőkanál földimogyoró olaj
- 1 fokhagymagerezd, finomra vágva
- 1 evőkanál enyhe szójaszósz
- 1 piros chili, finomra vágva
Javasolt eszköz
Weber Gourmet BBQ System Wok
Elkészítés:
- Készítse elő a grillt közvetlen főzésre, közepesen magas hőmérsékleten (200°C–260°C) egy wokkal.
- Melegítse elő a wokot 10 percig.
- Amíg a wokot előmelegíti, egy közepes tálban keverje össze a garnélarák minden hozzávalóját.
- Szúrja a garnélarákokat fémnyársakra, és tegye félre.
- Öntsön ½ evőkanál földimogyoró olajat a wokba, majd adja hozzá a tojásokat.
- Zárja le a grill fedelét, és süsse a tojásokat közepesen magas hőmérsékleten, fedővel, kb. 2 percig vagy amíg meg nem sülnek.
- Ha kész, vegye ki a wokból, és vágja durvára.
- Tegye a wokba a maradék 1 evőkanál földimogyoró olajat, és adja hozzá a hagymát.
- Pirítsa közepesen magas hőn 3 percig, időnként megkeverve, és tartsa minél tovább zárva a grill fedelét az egész főzés során.
- Adja hozzá a fokhagymát, gyömbért és a kolbászt (vagy bacont), majd főzze kb. 6 percig, szükség szerint keverve.
- Adja hozzá a főtt rizst, a borsót, a szójaszószt, a Shaoxing bort, és főzze további még 6 percig, közben folyamatosan keverve.
- Tegye a garnélarákokat a főzőrácsra, és süsse őket közepesen magas hőn 2-4 percig, amíg átsülnek, félidőben fordítsa meg őket. Amint elkészültek, vegye le a grillről.
Azonnal tálalja!