Epres Sriracha

Egy igazán ízletes grillfogásnak 2 fontos összetevője van: mennyei grillezett hús vagy zöldség, és mellé valami igazán ütős szósz. Mi most erre az utóbbira hozunk egy igazán szezonális, és elképesztően különleges ötletet : ha rajong az édes-csípős ízorgiáért, ez az Epres Sriracha-szósz recept egész biztos el fogja nyerni a tetszését! Az elkészítéséhez stílusosan használhatunk bármilyen Weber grillt, de a legfontosabb egy jó serpenyő — amit ugyancsak találunk a Weber termékek széles kínálatában!
Hozzávalók:
- Fél kg. Friss eper
- Sriracha szósz
- Almaecet
- Barna cukor, pár evőkanál
- Só
Elkészítés:
1. Vágja apróra az epret, majd helyezze őket egy edénybe, serpenyőben kevés vízzel. Hagyja főni közepes hőmérsékleten, amíg az eperszemek megpuhulnak és szétfőnek.
2. Keverje hozzá a barna cukrot és az almaecetet.
3. Főzze még további 15 percig, hogy a szósz besűrűsödjön
4. Vegye le a tűzről, majd enyhén törje össze az epret.
5. Keverje bele ízlése szerinti mennyiségben a srirachát, majd hagyja kissé lehűlni, mielőtt átönti egy üveg vagy tálba.
6. Fedje le, és tárolja hűtőben akár 10 napig..
Tipp: remekül passzol sertés és csirke, de akár grillezett halak mellé is.