Menü

Epres Sriracha

Epres Sriracha

Egy igazán ízletes grillfogásnak 2 fontos összetevője van: mennyei grillezett hús vagy zöldség, és mellé valami igazán ütős szósz. Mi most erre az utóbbira hozunk egy igazán szezonális, és elképesztően különleges ötletet : ha rajong az édes-csípős ízorgiáért, ez az Epres Sriracha-szósz recept egész biztos el fogja nyerni a tetszését!  Az elkészítéséhez stílusosan használhatunk bármilyen Weber grillt, de a legfontosabb egy jó serpenyő  — amit ugyancsak találunk a Weber termékek széles kínálatában!

Hozzávalók:

  • Fél kg. Friss eper
  • Sriracha szósz
  • Almaecet
  • Barna cukor, pár evőkanál

Elkészítés:

1. Vágja apróra az epret, majd helyezze őket egy edénybe, serpenyőben kevés vízzel. Hagyja főni közepes hőmérsékleten, amíg az eperszemek megpuhulnak és szétfőnek.

2. Keverje hozzá a barna cukrot és az almaecetet.

3. Főzze még további 15 percig, hogy a szósz besűrűsödjön

4. Vegye le a tűzről, majd enyhén törje össze az epret.

5. Keverje bele ízlése szerinti mennyiségben a srirachát, majd hagyja kissé lehűlni, mielőtt átönti egy üveg vagy tálba.

6. Fedje le, és tárolja hűtőben akár 10 napig..

Tipp: remekül passzol sertés és csirke, de akár grillezett halak mellé is.