Grillezett homárfarok

Csak egy félét grillezni? Na még mit nem! Egy átlagos grillpartyn legalább két különböző főfogás, kétféle hús vagy zöldség készül, a magyar konyhákban jellemzően legalább egyféle csirke és mellé sertés, vagy marha. De ha egy igazán exkluzív alkalomról van szó, előfordulhat, hogy akár steak és homár is kerül az asztalra. A tökéletes steak receptjét már régebbről megtalálja blogunkban, de mi a helyzet a homárral, hogy készítse el?
Hozzávalók:
- 4 db 200 grammos homárfarok
- 6 evőkanál sózott vaj, szobahőmérsékletű
- 1 és fél teáskanál Weber® fokhagymás-parmezános fűszerkeverék, ennek hiányában parmezán és fokhagyma
- 2 teáskanál apróra vágott snidling
Elkészítési útmutató:
Grill előkészítése:
- Melegítse elő a grillt közepesen magas hőmérsékletre, kb. 190°C–220°C fokra. Tisztítsa meg a grillsütő rácsait, hogy a hús ne tapadjon.
Fűszeres vaj készítése:
- Egy kis tálban keverje össze a puha vajat a Weber® Garlic Parmesan fűszerkeverékkel (ennek hiányában egy evőkanél reszelt parmezánnak és ítlés szerinti mennyiségű fokhagymával), amíg egyneművé válik. Tegye félre.
Homárfarok előkészítése:
- Konyhai ollóval vágja meg a homárfarok külső oldalát mindkét oldalán, egészen a végéig, ügyelve arra,hogy a farok teljes hosszában ne vágja át a húst. Óvatosan nyissa szét a homárhúst, hogy könnyen grillezhető legyen, és ne vágja át teljesen.
A homárfarok rögzítése:
- Helyezzen egy hosszú fémből készült nyársat végig a farok hosszában, hogy megakadályozza a görbülést grillezés közben.
Grillezés:
- Helyezze a homárfarkat vágott oldalával lefelé a grillre, és grillezze kb. 5 percig, amíg a páncélja élénkpiros lesz. Fordítsa meg, és kenje rá a fűszeres vaj kétharmadát. Folytassa a grillezést további 4–5 percig, amíg a hús áttetsző és teljesen átsült lesz.
Tálalás: Vegye le a grillről a homárfarkat, és tegyen rá még egy kevés vajat. Szórja meg friss, apróra vágott snidlinggel. Tálalja friss citromgerezdekkel, hogy azokból a levet rá lehessen csorgatni az ételre